Tänä syksynä olen oppinut, että kasvi, johon olin jo niiiin kyllästynyt etten halunnut sitä omalle pihalleni, onkin oikea aarre. Kasvi on vuorenkilpi. Ihan komea ja helppo saada kasvamaan, mutta kun sitä on joka pihassa. Muuttaessamme tähän taloon, kiskoin kaikki vuorenkilvet ylös ja niitä oli paljon. Nyt harmittaa.

Mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä saahan sitä istuttaa uudelleen. Se, miksi kasvista kiinnostuin, oli tieto sen terveydellisistä vaikutuksista. Lehdistä keitellään teetä - nimenomaan edellisvuotisista - ja vaikutus on kuin doping-aineella, puhtia tulee elämään.

Kävin siivoamassa tyttären rinnettä ja keräsin pari muovipussillista lehtiä. Nyt olen pessyt, kuivannut ja viikottain keitellyt   ruskeita viimevuotisia lehtiä, jotka aina ennen ovat joutaneet kompostiin. Toivottavasti saan nauttia mahtiteestä koko ensi talven, luulen että riittää.

Keitetyn nesteen laitan lasipurkkiin jääkaappiin ja käytän viikon kuluessa lisäämällä aamuyrttiteehen ja smoothiin tms. Käytän päivän kuluessa ehkä noin 1 dl. Nyt jo huomaan että jaksaa jaksaa. Kannattaa kokeilla, mutta lue ensin

http://puskantakaa.blogspot.fi/2013/12/resepti-siperiantee-tarua-vai-totta.html  , sopiiko sinulle.

Ja tässä tätä arvokasta voima-ainetta pestynä, kuivatuksessa ja purkissa keitettä.

DSC_0390-normal.jpg