Mökkimaisemassa tapahtuu. Mökkipaketti tulee heinäkuun alussa ja sitä ennen on monenlaista valmistelupuuhaa. Ahkeria on oltava, mutta ahkeria ovat myös luonnonhenget ja eläimet. Kevättä tuntuu olevan rinnassa kaikilla.

DSC_7681-normal.jpg

Kalliojärvi on pienehkö järvi Iitissä. Siihen liittyy paljon muistoja lapsuudesta, koska vietimme siellä kesät kesäkuusta elokuuhun. Tekemistä riitti, sillä samalla järvellä oli myös serkkujen mökki - on vieläkin - ja muutenkin kavereita paljon.

DSC_7659-normal.jpg

Kurkipariskunta toivotti meidät tervetulleiksi toukokuussa. Pariskunta on viihtynyt siellä ja lentää välillä ylitsemme kovaäänisesti törähdellen.

DSC_7718-normal.jpg

Joutsenpariskunta on myös usein paikalla ja lipuu uljaasti kauemmas, kun saavumme paikalle.

DSC_7673-normal.jpg

Rannassa liikkuu usein tämä uimari, jonka ristimme Sieviseksi. Se on piisami, joka ei kovin tunnu häiriintyvän uusista tyypeistä rannalla.

DSC_7733-normal.jpg

Viime viikolla sammakoilla näytti olevan kokoontumisajot. Niitä oli parhaimmillaan kuusi ja ne uivat päin toisiaan, räiskyttivät vettä ja jäivät kellumaan takajalat spagaatissa - melkoista akrobatiaa. Tämä loikkija keräsi voimia kivellä.

DSC_7754-normal.jpg

Sorsat viihtyivät lapsineen viime kesänäkin ja oppivat varmasti, että syötävää saattaa silloin tällöin tipahdella heillekin. Tämä pari seikkaili ojassa katsastamassa maastoa.