Olen pari viikkoa viettänyt ekopaastoa, joka omalla kohdallani on tarkoittanut sitä etten ole käynyt fb:ssa. Aika pikku juttu, mutta silti jotakin. Joskus on hyvä rikkoa omia kuvioita ja ajatella asioita uudelleen. No, fb:ssa en ole viettänyt päivittäin kuitenkaan pitkiä aikoja, mutta kun tulee tunne, että joka päivä on päivitettävä tekemisiään siellä tai vilkaistava tapahtumia, se alkaa ärsyttää. On ikään kuin koukussa ja joku muu kuin itse hallitsee tekemisiä. Hyvin olen pärjännyt vaikka välillä olisi kiva käväistä ryhmissä ja "nähdä" kavereita. Pääsiäiseen asti kärvistelen ja sitten katson, miten tilanne jatkuu.

Ekojuttuihin minulla kuuluu myös uusi asia - pesupähkinät. Himalajan vanhoista puista kerätään hellavaroen pähkinöitä, joilla on satoja vuosia siellä pesty pyykkiä. Nyt myös täällä. Tämä ei vahingoita ympäristöä ja se on uusiutuva luonnonvara. Samoilla pähkinöillä voi pestä 2-3 kertaa. Olen ollut ihan tyytyväinen ja vähän hämmästynytkin, kun niitä löytyi paikallisesta marketistakin.

Itselle pienillä valinnoilla on suuri merkitys pitkän ajan kuluessa. Luontoa tulee katseltua eri tavoin, kun tuntee siitä vastuuta. Kyllähän jokaisen olisi hyvä osallistua talkoisiin pitää elinympäristömme hyvässä kunnossa.

DSC_7172-normal.jpg