Laitoin juuri toisen erän minttua kuivuriin. Talvella siitä saa mahtavaa yrttiteetä, jolla on suotuisat vaikutukset ruoansulatukseen. Henriette Kress (jonka yrttikursseja olen käynyt), kertoo kirjassaan mintun vahvistavan keuhkoja sekä piristävän ja raikastavan oloa. Mintun lehdistä sekä kukkivista latvoista voisi tehdä myös siirappia. Kuivatuksen jälkeen säilön lehdet lasipurkkiin mahdollisimman kokonaisina. Näin mintun vaikuttavat ainekset eivät haihdu. Niin kauan kun kuivatussa yrtissä on tuoksua, on myös vaikutusta.
Minttua on hyvä juoda sellaisenaan, mutta se on oiva makuyrtti myös laimeampien yrttien kanssa.
Keräilen minttua syksyyn asti ja sen ohella pihalla kasvaa myös mäkimeiramia, iisoppia, nukulaa, lipstikkaa, laventelia, kynteliä, aniskirveliä, salviaa, sitruunamelissaa sekä luonnonyrttejä mm. piharatamoa. Katsotaan nyt, mitä saan aikaiseksi. Niin ja siankärsämöä on ihan pakko saada ainakin purkillinen talviseen voimattomuuteen, mikä välillä iskee. Niin ja nokkosta...ja...ja...
.