Eilen illalla joogasta kotiin kävellessä taivaalla möllötti iso keltainen pallo - täysikuu. Näky oli henkeä salpaava tummaa taivasta vasten. En saanut siitä silmiäni irti, mutta osasin kuitenkin kotiin suunnistaa, vaikka nokka oli koko matkan taivasta kohti.

Ajattelin, ettei ole ihme, että tuo pallo vaikuttaa niin paljon elämäämme. Joitain vuosia sitten, sattui kirjastossa käteeni mielenkiintoinen kirja, joka oli myöhemmin sitten hankittava itsellekin. Nykyään selailen sitä lähes päivittäin ja aina sieltä löytyy uutta tietoa. Kirjan kulmat ovat hiirenkorvilla ja kannet taipuneet kovassa käytössä. Kirja on nimeltään Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Kirjoittaja on tirolilainen Johanna Paungger, joka on saanut tämän Itävallan Alppien rinteillä säilyneen tiedon jo äidinmaidossa. Samat asiat pätevät täällä meilläkin.

Ajatelkaapas tätäkin "Melkein kaikki kotityöt, etenkin siivous ja pyykinpesu sujuvat joutuisammin ja tulos on parempi vähenevän kuun aikana." Kirja neuvoo, milloin on suotuisin aika vaikkapa hiustenleikkuulle, kukkien hoidolle, peltoteiden raivaamiselle. Palamatonta puuta saa, kun puu kaadetaan maaliskuun 1. päivänä auringonlaskun jälkeen. Kaikki on kokeiltu ja koettu toimivaksi, kertoo Paungger.

Eläinradan merkkien vaikutus tuntuu myös kehossa ja niinpä yllättävä päänsärkykin voi johtua siitä, että vallitseva eläinradan merkki on Oinas.

Olemme osa suurta kokonaisuutta.

.